7 Aralık 2016 Çarşamba

YOLO Dünyası için Geri Sayım Başladı!

haydar-colakoglu-yolo-uygulama

  Ulaşımda En Pratik Yol O!  sloganı ile yola çıkan ve Uber’in karşılaştığı en güçlü rakip olan girişim YOLO için geri sayım başladı. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun ilgi gören şehir içi, konfor ve kaliteyi birleştiren yolculuklar sağlayan platformlara bir yenisi daha ekleniyor. Kısa süre içinde hayatımızda farklı bir yer edinmeyi hedefleyen girişimin adı YOLO.

  YOLO, şehir içinde lüks segment araçlar ile şehir içi VIP taşımacılık hizmeti veren ve sektöre çok iddialı girerek diğer rakiplerine nazaran çok farklı iş modeli ve kazanç vaat eden bir mobil uygulama. Dünyada Uber modeli olarak bilinen mobil uygulamanın Türkiye versiyonu olarak planlanmış olan YOLO, uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkmış.

  YOLO’yu dünyadaki benzerlerinden farklı kılan en önemli özellik TR’de hukuksal altyapısının sağlamlığı ve farklı kazanç modelleri. YOLO, hem kullanıcılara, hem de iş ortaklarına sağladığı yeni nesil bir iş modeli ile kısa sürede yola çıkıyor.

haydar-colakoglu

  YOLO, TEB Holding ve Çolakoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Haydar ÇOLAKOĞLU başkanlığındaki güçlü yatırımcı ve yönetim kadrosu ile de dikkat çekiyor. Yönetim kademesindeki 12 kişilik tecrübeli ekibin, 1 yıl süren çalışmaları sonucu ortaya çıkardıkları YOLO, şehir hayatına yeni bir soluk getirmeyi planlıyor. 

haydar-colakoglu-teb-genel-mudur

haydar-colakoglu-teb


haydar-colakoglu-teb-genel-mudur

  Ulaşımdaki zorlukları keyif ve konfor ile çok uygun koşullarda sunmayı hedefleyen ekip adına konuşan YOLO Yönetim Kurulu Başkanı Haydar ÇOLAKOĞLU şunları söyledi;

  “Günümüzde temel ihtiyaçlarımızdan biri olan şehir içi konforlu seyahatin hızlı, güvenli ve ucuz olarak sağlanabilmesi başlangıç noktamızdı. Bununla birlikte, kayıt dışı kalan birçok seyahatin kayıt altına alınarak vergilendirilmesi, sektörde hukuksal altyapının sağlamlaştırılması yeni düzende yeni normallere alışan bizler için çok önemli. İşlerimize teknolojiyi en verimli şekilde entegre etmek hem kullanıcılarımıza hem de iş ortaklarımıza yüksek kazanç sağlayacaktır.

  YOLO yüzde yüz yerli yapım bir uygulamadır. Amaçlarımızdan biriside bu iş modelini hızlı bir şekilde ülke dışında da kullanılan bir marka yapmaktır. YOLO’nun temel felsefesi bundan ibarettir. 

  Kendi kurucularımızın sağladıkları desteklerin yanında, henüz başlangıç aşamasında iken Los Angeles merkezli bir yatırım şirketinden 16 milyon dolar değerleme ile bir kısım yatırım aldık. Kendileri ile yaptığımız çalışmalar sonucunda da “you only live once” baş harflerinden oluşan YOLO isminde karar kıldık. Bunun yanısıra Los Angeles, San Francisco, Londra ve Zürih merkezli yatırımcı grupları ile de görüşmelerimiz devam etmekte. Bu güç birliği platformu ile hem UBER gibi bir dünya devine rakip olacak, hem de Türkiye’den bir dünya markası çıkartabilmek için çalışacağız.

haydar-colakoglu-yolo-turkiye

  Başlangıç gününde 300’ün üzerinde araç ile hizmet verecek olan YOLO ile kullanıcılar, tek tuş ile araç çağırabilecek, ulaşım ücretlerini kredi kartları ile ödeyebilecekler. Araçta unuttukları herhangi bir eşyanın güvende olduğunu bilecekler. Yıl sonu hedefimizde 1000’i aşkın araçla hizmet vermek var.

 Bu uygulamaların yanısıra yolcularımızı çok özel kampanyalardan da faydalandıracağız. Farklılıklarımız, ilk günden bu ayrıcalıklar ile görülecek. Kasim ayında acilacak beta surumu ile İstanbul`un bazi seckin mekanlarinda yapilacak test surusleri ile hizmete baslayacak olan uygulama üzerinden özellikle tanıtım günlerimizde kayıt yaptıran yolcularımıza 15 Aralık - 4 Ocak tarihleri arasında ücretsiz ulaşım hakları, çeşitli promosyonlar sağlayacağız. Açılışa özel bu kampanya gibi birçok büyük kurumdan da kampanya desteği alan YOLO ile yolculuklarınızın standartları değişecek. YOLO’yu hepinize tavsiye ediyorum. YOLO dünyasına hoş geldiniz.”

  GooglePlay ve AppStore dan indireceğiniz uygulama sayesinde YOLO dünyasında siz de yerinizi alın. Detaylı bilgi ve iletişim için www.yolo.com.tr adresinden YOLO’ ya ulaşabilir @yolo_turkiye Instagram adresinden de takip edebilirsiniz.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

26 Kasım 2016 Cumartesi

İLK İZLENİM VİDEOSU! Flormar Future Historical / Anti Blemish Foundation

Merhaba;

Gün geçmiyor ki Flormar, yeni ve muhteşem koleksiyonlar çıkarmasın. :) Hazır 27 Kasım'a kadar kalem ve oje haricinde tüm ürünlerde %40 indirim varken; ben de yeni çıkan "Flormar Future Historical / Anti Blemish Foundation" ilk izlenim videosunu sizlerle paylaşmak istedim.

Dün siparişim elime geçti ve hemen video çektim. Tabi montaj, yükleme derken videom yayına hazır. Aynı anda da buradan detayları paylaşmak istedim. İndirim yarın biteceğinden, öyle bir acele ediyorum ki anlatamam.Videoda veya burada hatalarım varsa affola..

Videoya gitmek için aşağıdaki görsele tıklayabilir, ücretsiz abone olarak yeni gelecek videolardan da haberdar olabilirsiniz. Bu arada bu fondöteni merak eden arkadaşlarınız varsa da paylaşırsanız onlara da bana da çifte mutluluk yaratmış olursunuz, sevaptır. :D

Flormar Anti Blemish Fondöten

Fondöteni dün ilk kez sizin karşınızda denemiştim. Bugün, tekrar deneme şansım oldu, o nedenle aslında bu yazı; videonun devamı niteliğinde.

9 Kasım 2016 Çarşamba

YENİLİK ALARMI! Yurt Dışından Ülkemize Gelen Yeni Marka ve Ürünler

Upuzun bir aradan sonra tekrar merhaba;
Uzunca neden burada olmadığımı yazarak vaktinizi almak istemem ama bu süreçte sabırla benimle olan herkese çok teşekkür ederim.

2016'nın son zamanlarında Türkiye'ye gelen bazı yeni markalar ve halihazırda olan markaların ülkemize yeni giriş yapmış bazı ürünlerinden bahsetmek istiyorum bugün sizlere. Kredi kartına kozmetik alışverişinde taksit yasağı getirilmesi ile beklenen ürünlerin ülkemize gelmesi, çıldırtıcı olsa da, hadi hemen başlayalım!

Sleek Türkiye

Sleek

  Gratis'lere gelen en ünlü markalardan biri olan "Sleek" ile başlamak istiyorum. Bu markadan uzun uzadıya bahsetmeyeceğim ama adını anmadan da geçmek istemedim. Bu marka ile ilgili detayları ve hatta tek tek ülkemizde satışta olan ürünlerin fiyatlarını, görselleri ve satış noktalarını; sağdaki görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Maybelline Fit Me Fondöten- MAYBELLINE VE ÜLKEMİZDEKİ YENİLİKLERİ -

   Loreal markasının yan markası Maybelline, uzun zamandır ülkemizdeydi fakat "Affinitone" serisinden bir türlü kurtulamadığımız için, çok meşhur olan "Fit Me" ve "Age Rewind" serilerine standlarda yer açılamadığı için uzun yıllar yurt dışı siparişleri ile ulaşabiliyorduk bu serilere. Maybelline marka sorumlularından bir bayan söylemişti bunu bana ama sanırım yoğun ısrarlarımız ve maillerimiz sayesinde bu serilerin ülkemize gelmesi, bir hayalin ötesine geçerek gerçek oldu. Ben şahsen bu marka, hayvan deneyi yaptığından çok uzun süre yanına yaklaşmamıştım fakat 2014 itibari ile artık hayvan deneyi yapmadıklarını öğrediğnimde,bu marka benim için ulaşılabilir hale geldi.

30 Eylül 2016 Cuma

Sevdiğin Sanatçılara Oy Vermek ve Kırmızı Halıda Olma Şansı Yakalamak İçin Son Gün Pazar Günü!

Bu yıl 43.’sü düzenlenecek olan Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde televizyon ve müzik dünyasının yıldızları sizin vereceğiniz oylarla parlıyor. Oylamaya katılarak sevdiği sanatçıları ödüle bir adım daha yaklaştırdıktan sonra güçlü ve sağlıklı görünen saçlarıyla fotoğrafını paylaşan 10 kişi, ayrıca geceye katılarak benzersiz deneyimler yaşama fırsatı yakalıyor.

Pantene Altın Kelebek Ödülleri


Bu yıl 43.'sü gerçekleşecek Türkiye’nin en prestijli ödül töreni “Pantene Altın Kelebek Ödülleri” için oylamada son hafta! Sevdiği sanatçıları oylarıyla destekleyenler arasından seçilecek 10 kişi ayrıca geceye Pantene’le hazırlanacak, kırmızı halıda sevdiği sanatçılarla tanışma fırsatı kazanacak.

Türkiye’nin sevilen yıldızlarını bir araya getiren “Pantene Altın Kelebek” ödül töreni heyecanına katılmak çok kolay. En sevdiği sanatçılara oy verdikten sonra güçlü ve sağlıklı görünen saçlarıyla fotoğrafını paylaşan katılımcılar, ödül gecesinde benzersiz deneyimler yaşama şansı yakalayacak. Seçilecek 10 kişi geceye Pantene’le hazırlanacak, alanında uzman kişilerden tavsiyeler alarak kırmızı halıda parlayan saçlarıyla yürüyecek.


Oylamaya katılmak ve gecenin yıldızı olmaya hak kazanmak için: http://www.pantenealtinkelebekodulleri.com/

Sosyal medyada  #PanteneAltinKelebek etiketini ve Pantene Türkiye Instagram ve Youtube sayfalarını takipte kalın!

Pantene Altın Kelebek Ödülleri

Pantene Altın Kelebek Ödülleri

Pantene Altın Kelebek Ödülleri



Bir boomads advertorial içeriğidir.

8 Eylül 2016 Perşembe

Gratis Bayram İndirimleri (Kurban Bayramı 2016)

Merhaba;
Watsons bayram indirimlerinin haberini yaparım da Gratis'in yapmam mı ? :D Dün yayına girmesi gerekiyordu ama yoğunluktan dolayı bugüne kaldı, üzgünüm.

Gratis Bayram İndirimleri (Kurban Bayramı 2016); 6 - 11 Eylül arasında geçerli.

Hadi başlayalım!
Not: Her ne kadar görseller küçük görünse de, açıklamalarını altlarına yazacağım. Ayrıca görsellere tıklayarak daha yakından görebilirsiniz.

Gratis Bayram İndirimleri (Kurban Bayramı 2016)

Ojeler haricinde tüm renkli kozmetik ürünlerinde %40 + %10 indirim var.
! AMAN DİKKAT; BU DEMEK DEĞİL Kİ %50 İNDİRİM !
Toplam tutar üzerinden +%10 indirim yapılıyor. Bu da yaklaşık %46 indirime tekabül ediyor toplamda ;)

6 Eylül 2016 Salı

Watsons Bayram İndirimleri (Kurban Bayramı 2016)

Selam!
Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte, drugstore mağazaların indirimleri de yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. Ben de hazır fırsat bulmuşken hemen sizler için derledim.
Şunu da belirtmeliyim ki; indirimler geniş ürün yelpazesinde olduğundan, her mağazanın indirim haberini tek bir yazıda toparlamak hem çok uzun olur, hem de sizi sıkabilir diye düşündüm. O nedenle öncelikle "Watsons Bayram İndirimleri (Kurban Bayramı 2016)" indirimleriyle başlıyorum.

(: Keyifli okumalar :)

Watsons Bayram İndirimleri (Kurban Bayramı 2016); 6 - 11 Eylül tarihleri arasında geçerli.

MAKYAJ VE RENKLİ KOZMETİK KATEGORİSİ

6 Ağustos 2016 Cumartesi

"Aksu Vital - Gül Suyu" Yorumlarım

Merhaba;
Yine masal misali bir varım bir yokum bu aralar; nedeni önceki yazımda mevcut, o nedenle fazla uzatmadan konuya gireceğim.
Malum yaz mevsimindeyiz ve yüksek nemle beraber kıyı kesimler 8000 derece civarında (!) kaynıyor. Böyle zamanlarda benim en iyi serinleme yöntemlerimden biri; termal suyu veya spreye koyduğum maden suyunu veya gül suyunu bunaldıkça yüzüme püskürtmek ve inanın anlık da olsa çok iyi geliyor. Gül suyu demişken öncelikle şunu belirtmeliyim; benim için gül suyunda önemli olan saflık; yani içeriğinde başka hiçbir katkı maddesi, su vb olmamalı. Güllü su vb hikaye yani (!).

 Konumuza dönecek olursam; yaz dönemi için yazlığa gelmeden önce Gratis'te yeni gördüğüm bir gül suyu markasına denk gelmiştim ve hem içeriği hem de fiyatı beni cezbetti.

"Aksu Vital - Gül Suyu"

Aksu Vital Gül Suyu

23 Temmuz 2016 Cumartesi

Bloğum Kapanıyor Mu?

Herkese Merhaba!

Bir ayı geçkin bir süredir yoktum maalesef. Bu süreçte akıllarda "Bloğa yazmaktan vaz mı geçti? Bloğu kapatıyor mu?" vb sorular belirmiş olabilir. Bunun cevabını vermeden önce birkaç şey söylemek istiyorum; hadi gelin dertleşelim!

Su Perisi Blog

Önce neden bu süreçte yazamadım; kişisel nedenlerinden kısaca bahsedeyim. Her sene yaz döneminde yazlığa gittiğimi, beni takip eden dostlarım bilir. Yazlıkta da internet olmadığından yazma imkanım olmuyordu. Aylar önce interneti yazlığa taşıma kararı alarak gerekli işlemler için başvuruda bulunduk fakat TTNET bu süreci o kadar ağırdan aldı ki defalarca telefon ile hatırlatma yapmamıza rağmen Mayıs sonunda yaptığımız talep anca bugün gerçekleşti ve bugün itibari ile internete kavuştum. Bu süreçte yazma imkanım dediğim gibi olmadı.

Su Perisi Blog


Peki imkan olsaydı yazar mıydım? İşte burada devreye giriyor girişte yazdıklarım. Ülkemizde olan biten bu sancılı süreç boyunca yazmak içimden gelir miydi bilmiyorum. Şehitler, darbe, ohal, vb ve daha da gerisi gelir mi endişesini hepimiz taşıyoruzdur; bu süreçte; evet seviyorum yazmayı ama hiçbir şey yokmuş gibi kozmetikle yola devam etmek bana göre değildi. Ben profesyonel değilim; olmak gibi de derdim yok çünkü bence işin içine profesyonellik girdiğinde hissizleşmiş bir robot gibi duygusuzca yazılır yazılar ve bunu okuyan dostlarım bunu mutlaka hisseder. Bunu başarabilen dostlara sözüm yok, hatta saygı duyuyorum ama bende böyle oluyor. Ben kimsenin enerjisini düşürmek istemiyorum; aksine tanıdığım herkesin her zaman enerjisini yükseltmek için çabaladım hayatım boyunca. Bu nedenle de sessizliğim uzun sürdü. Ülkemizdeki bu süreç ne kadar sürecek hiçbirimiz bilmiyoruz ama ben elimden geldiğince ve moralim izin verdiği sürece buradayım. Beni sabırla bekleyen dostlara teşekkür ederim ve beklettiğim için özür dilerim. Her şerde bir hayır vardır diye sabırla bekliyorum hepimiz gibi.

Yani kısacası bloğumu kapatmayı bir süre önce düşünmüş olsam da şu anda böyle bir kararım yok ve yoluma sizlerle devam etmekten mutluyum. İyiki varsınız!

Daha huzurlu günlere...
Duygu Göker

18 Haziran 2016 Cumartesi

Avene Yağlı ve Akneli Ciltler İçin 30 Spf Güneş Kremi

Merhaba;
Malum yaz yüzünü göstermeye başlamakla kalmadı, resmen beynimizi yakmaya çoktan başladı. Dolayısıyla dışarı çıkmadan önce mutlaka bir güneş koruyucu kullanmamız gerekiyor. Aslında yaz kış kullanmak gerek ama yaz aylarında kesinlikle ihmal edilmemeli.

Avene Yağlı ve Akneli Ciltler İçin 30 Spf Güneş Kremi

Sivilceye meyilli, karma, hassas ve problemli cildimde güneş koruyucular, genellikle kabusa dönerdi ve bu nedenle bu konuda çok seçici olduğumu belirtmeliyim. Kullandığım güneş koruyucu; sivilce yapmamalı, gözeneklerimi tıkayarak siyah nokta oluşturmamalı ve yaz aylarında zarzor yağlanmasını engellediğim cildimde vıcık vıcık bir görüntü yaratmamalı. Bu nedenle Nisan ortalarından bu yana Kozmium'dan bana gelen bir paket içerisinde yer alan "Avene Yağlı ve Akneli Ciltler İçin 30 Spf Güneş Kremi" sindire sindire kullandım, hatta havanın ısınması ile bu krem arasında cildim nasıl bir etki gösterecek onu bekledim ve artık rahatlıkla sizinle paylaşabilirim.

4 Haziran 2016 Cumartesi

Sleek Gratis'lerde! (Ürünler ve Fiyatları)

Merhaba;
Bir süredir yoktum maalesef; bunun nedenlerinden uzun uzadıya bahsederek sizleri sıkmak istemiyorum; kısaca hem yaşamın gidişatı, hem de bloglara verilen emeğin (Ya da pek değer verilmeyen mi demeliydim bilmiyorum) "Instablogger" ların yanında önemsenmemesi. Neyse uzatmayacağım ve güzel bir haberle tekrar merhaba diyorum. :)
Yazılarımı sabırla bekleyen ve yanımda olan herkese teşekkür ederim. 

Gratis yine bir güzellik yaptı bizlere ve ülkemizde olmayan markalardan biri olan "Sleek" markasını ülkemize getirdi. O zaman ne diyoruz? Hoşgeldin "Sleek" Teşekkürler Gratis! :D

Sleek Türkiye'de

GÜNCEL MAĞAZA LİSTESİ AŞAĞIDADIR (11.06.2016)

5 Nisan 2016 Salı

Pastel ProFashion Liquid Concealer "102 Nude"

Harika bir bahar gününden kocaman bir Merhaba! :)
Mayıs doğumlu bir bahar insanı olmamdan mıdır bilmem bu havalara bayılıyorum. Güneş ışığı enerjimi çok yükseltiyor şükürler olsun.

Gereksiz şekilde bahsettiğim günlük modumu uzatmadan, hemen konumuza geçiyorum :).
Sevdiğim ve yenilikçi ürünleri ile gurur duyduğum Türk firmalarından Pastel, en son likit kapatıcı ile ürün skalasını genişletti. "Pastel ProFashion Liquid Concealer"ı, denemek ve sizlere fikir vermek açısından satın aldım ve bir süre kullandıktan sonra yorumlarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Pastel ProFashion Liquid Concealer "102 Nude"
Pastel ProFashion Liquid Concealer "102 Nude"

4 Nisan 2016 Pazartesi

İpana Luxe Perfection Beyazlatıcı Diş Macunu Yorumlarım

Doğru makyaj, dolgun kirpikler, bakımlı bir cilt, hacimli saçlar… En önemlisi de beyaz dişlerle sağlıklı, güzel bir gülümseme! Bu yüzden diş bakımına ve beyaz olmasına oldukça özen gösteriyorum. Sürekli yeni ürünleri deneyimlemeyi de seviyorum. Burada raflarda gözüme çarpan ve Amerika’nın en büyük diş macunu markası olan Crest aslında Procter and Gamble’ın Türkiye’de sunduğu İpana markasıyla tamamen aynı içeriklere sahipmiş. Dünyada ilk defa beyazlatıcı bantları üreten bir marka olduğu için 3 boyutlu Beyazlık ailesi oldukça ilgimi çekti. Son zamanlarda market alışverişine gittiğim her mağazada ve televizyonlarda sıklıkla İpana’nın yeni ürünü olan Perfection’a denk gelince ve özellikle 3 günde %100’e kadar lekesiz iddasını duyunca denemek istedim ve hemen aldım.

İpana’nın en hızlı ve en güçlü beyazlatıcı diş macunu ünvanına sahip bu diş macunu ile deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Diş hekimimin de daha beyaz bir diş için önerdiği İpana 3D White Perfection ile güvenle, bembeyaz gülebiliyorum.

Perfection diş macunu 3 Boyutlu Beyazlık ailesinin en ileri ve etkili beyazlatıcı diş macunu teknolojisini içeriyor. Böylece diş minesine zarar vermeden sadece 3 günde diş yüzeyindeki lekeleri %100’e kadar etkin biçimde çıkarıp ve bembeyaz bir gülümsemeye sahip olmamızı sağlıyor.

Performansına gerçekten çok şaşırdım. Etkisi inanılmaz! İlk kullanımdan itibaren bile diş yüzeyindeki lekeleri çıkarma etkisini farkediyorsunuz. Keskin nane tadıyla ferahlığı sağlıyor, böylece uzun süre ferah bir nefese de sahip oluyorsunuz. Beyazlatma etkisi bu kadar iyiyken diş mineme hiç bir zarar vermediğini bilmek de çok güzel.

İpana Luxe Perfection Beyazlatıcı Diş Macunu

27 Mart 2016 Pazar

"Kiko Milano" Artık Türkiye'de! - Ürünler ve Fiyatları -

Kimine göre kısa; kimine göre uzun bir aranın ardından tekrar merhaba.
Ülkemizin geçtiği kötü günlerden dolayı ne yazmayı, ne de video çekmeyi uygun görmüştüm, bu nedenleydi verdiğim ara ama bomba gibi geri döndüm.

3 gün önce Türkiye'de (Bakırköy - Capacity AVM) ilk mağazasını açan Kiko Milano mağazasını dün, müthiş bir kalabalığa rağmen uzun uzun inceledim. Hatta çalışanlarla sohbetimiz oldu. Ayağımın tozuyla videomu Youtube kanalıma koydum ve burada da görselleri paylaşacağım.

Kiko ürünleri ve fiyatlarını hem burada; hem de devamı olacak şekilde, aşağıdaki görsele tıklayarak Youtube Kanalımda bulabilirsiniz.


Ürünlere geçmeden önce söylemeliyim ki; fiyat aralıkları Mac ile Flormar arasında diyebilirim. Güzel haber; arada promosyonları da olacakmış ;) Sizlere haber vereceğim.

19 Mart 2016 Cumartesi

Kötü Günler...

...
Kaç gündür yazmıyorum, farkındayım. Hatta gidenler olmuş.. Böyle günlerde kozmetik paylaşamam ben kimse kusura bakmasın, o yüzden yolları açık olsun.

Ne yazayım ki, ne paylaşayım?
"Başımız sağolsun" demekten utanır oldum artık.
Yazacak moral mi kaldı ya da söyleyecek söz..
Bir rujun dudaktaki duruşu ya da bir allığın doğal parlaklığı aydınlatacak mı ki içimi(zi)? 
Nasıl yazabilirim ki bunları bu durumda?...

Her an korkuyla yaşayıp "Acaba bomba patlar mı şimdi bu yürüdüğüm yolda? Ya da sevdiklerime bir şey olursa?" korkusuyla dolduk hepimiz. "Belki bir terör saldırısında, belki bir bombayla veya olası bir iç savaşta hayatımı kaybedersem..." düşüncesiyle canlı kanlı veda mektupları, notlar yazar olduk sevdiklerimize;bizden geriye kalan olsun, belki hayattakilere bir ders olur da bu kaos son bulur diye. Toplum olarak Cumhuriyet tarihimizin en zor dönemlerinden geçiyoruz ve elbet bu gidişat bir şekilde son bulacak; biz sağken veya ölünce. Hepimizde anksiyete veya panik atak başladı sırf birilerinin keyfi üzerine (!). Amacım siyaset yapmak değil -ki bir başlarsam uzun uzadıya çok zehirli sözlerim, serzenişlerim var birilerine- sadece hayatta kalma mücadelesi ile yazıyorum bu sözleri. Bir iç dökme deyin veya bir dertleşme ama korkuyorum, olacaklardan korkuyorum.

Barış ve sevgi

9 Mart 2016 Çarşamba

Gratis, Başarısını Amerika'da 3 Ayrı Stevie Ödülü İle Tescilledi

Stevie Ödülü (Logo)Sedes Holding bünyesinde faaliyet gösteren yüzde 100 Türk sermayeli Gratis, ‘İş dünyasının Oscar’ları’ olarak nitelendirilen Uluslararası Stevie Ödülleri'nde, 2 gümüş, 1 bronz olmak üzere finale kaldığı 3 ayrı kategoride uluslararası arenada söz sahibi markaları geride bırakarak toplam 3 ödül aldı.

Gratis, ‘Satış alanında en iyi teknoloji kullanımı’ ve ‘Yılın talep oluşturma programı’ kategorilerinde gümüş, ‘Satış alanında inovasyon’ kategorisinde ise bronz ödülün sahibi oldu. Gratis, iş dünyasının küresel ölçekteki en büyük ödüllerinden biri olan ‘Satış ve Müşteri Hizmetleri Stevie Ödülleri (Stevie Awards for Sales & Customer Service) ile sektöründe bir ilke daha imza atarak uluslararası arenada da başarısını tescilledi.

ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen törende ödülleri Stevie yetkililerinin elinden alan Gratis CEO’su Bahadır Özbek, Gratis’in Türkiye’de kendi sektörü kapsamında Uluslararası Stevie Ödülü’nü alan ilk marka olduğunu söyledi. Bahadır Özbek, 59 kategoride 2 bin 100’den fazla adayın yarıştığı organizasyonda 3 farklı ödüle layık görülen Gratis Kart sadakat kart programının hızla 3 milyon üyeyi aştığını söyledi.

Gratis CEO’su Bahadır Özbek


7 Mart 2016 Pazartesi

Yves Rocher Vakfı – Institut de France, Toprağın Kadınları Projesi

1991 yılında markanın kurucusu Yves Rocher’in oğlu Jacques Rocher tarafından doğa ve çevreyi koruma amacıyla kurulan Yves Rocher Vakfı, 2001 yılında, Fransa’nın en eski en prestijli ve en köklü kurumu olan Institut de France çatısı altına girdi. Aynı yıl,  Yves Rocher Vakfı-Institut de France, “Toprağın Kadınları” projesini lanse etti. ”Kar amacı gütmeden, çevre, eğitim,toplum konularında fayda sağlamak için emek veren kadınları desteklemeyi ve seslerini büyük kitlelere duyurmayı” hedefledi. Bugün, 2015 itibariyle “Toprağın Kadınları” projesi kapsamında 50 ülkeden 325 kadın doğaya, topluma,eğitime katkı veren projeleri için ödüllendirildi ve toplam 1.6 milyon euro ödül dağıtıldı. 


Yves Rocher Vakfı – Institut de France tarafından yapılan proje Türkiye’de ilk kez bu sene yapılacak.

1 Mart 2016 Salı

"Gönül Örgüsü"nde #bendevarım !

Merhaba;
Bugün sizlere bir sosyal sorumluluk projesinden bahsetmek istiyorum. Belki reklamlarda veya farklı alanlarda bu projeyi görmüş olabilirsiniz ama bir de benden okuyun istedim.

Projenin adı "Gönül Örgüsü".

Nedir Bu "Gönül Örgüsü" Projesi

Hürriyet Kelebek ve Nako'nun başlattığı; Kızılay ve D&R'ın birlikte yürttükleri ortak bir sosyal sorumluluk projesi. Amacı ise çocukların üşümemesi için tüm Türkiye'de örülecek olan kıyafetlerin Kızılay aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve o çocukların her daim sıcacık ve mutlu olması.

El örgüsü bere, eldiven, kazak, atkı, hırka veya ne örebiliyorsanız örmek ve 15 Mart 2016 tarihine kadar bulunduğunuz yerdeki Kızılay şubelerine veya D&R mağazalarına bırakmak. Kızılay; o örgüleri ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştıracak. Evet önümüz yaz; havalar ısınıyor ama sonra yine önümüz kış olacak ve o çocuklar; ördüğümüz örgüleri sevgiyle sakladıkları yerlerden çıkarıp sıcacık olacaklar. Ayrıca illa örmeniz gerekmiyor; kazak, bere,vb satın alıp yine bahsedilen noktalara bırakmanız da kabul görüyor.

Gönül Örgüsü

Projenin sloganı "Ben de Varım"!
Birçok ünlünün yer aldığı bu projede eğer siz de varsanız; örgülere başlayalım! :) 

İtiraf ediyorum; defalarca atkı örüp sonunda bir şekilde ayrıldığım beylere hediye edeceğime bu güzel kardeşlerime hediye etmek için saklasaymışım diye içimden geçirmedim değil ama olan oluyor; konumuzla bunun ilgisi yok da neyse :D

Bu arada 168 Kızılay Çağrı Merkezi'nden detaylı bilgi de alabilirsiniz.

HADİ ÖRGÜYEE! :D

28 Şubat 2016 Pazar

Beyaz ve Sağlıklı Dişlere Kavuşmanın En Pratik 5 yolu

Bugün hayalinizdeki beyaz ve sağlıklı dişlere en pratik şekilde kavuşma yollarını paylaşacağım. İşte dişlerimi korumamı sağlayan ve rahatça gülümseme nedenim 5 diş temizleme pratiğim :)

Beyaz ve Sağlıklı Dişlere Kavuşmanın En Pratik 5 yolu

1. Rutinlerinize Uyun

Hayatta en önemli şey sanırım sizin için iyi olan ne varsa alışkanlık haline getirmek. Spor yapmak, sağlıklı beslenmek gibi aslında kişinin kendisine bakması ve temizliğine dikkat etmesi de önemli. İşte bu yüzden diş temizliği rutinlerinizi belirleyin ve ona uyun.

Her sabah ve gece yatmadan önce dişlerinizi mutlaka fırçalayın! Bu alışkanlığınızı halen kazanamadıysanız bugün zaman kaybetmeden kendiniz ve diş sağlığınız için büyük karar verebilirsiniz.

2. Size Uyanı bulun!

23 Şubat 2016 Salı

Flormar "Spotlight" Serisi "02 Spoiler Alert" Allık

Merhaba;
Bir süredir yazmıyordum farkındayım, bunun için üzgünüm ama ülkemizin bu zor dönemlerinde yaşananlardan dolayı daha da üzgünüm. Ne yazayım, nasıl yazayım, hiçbir şey olmamış gibi devam mı etmeliyim, ülkemiz gibi kendi içimde de bir kaos yaşadım. İçimden de gelmedi yazmak açıkçası ama bloğumu daha fazla boş bırakmak da içime sinmedi.Tuhaf hislerle de olsa beni sabırla bekleyen siz canım dostlarıma bugün, zor da olsa yazmam gerektiğini düşündüm. O zaman başlayalım...

Flormar'ın son çıkan "Spotlight" serisini duymuşsunuzdur. Bu seride yer alan tüm ürünlere bayılıyorum diyebilirim. Bugün de bu serinin allıklarından; indirim öncesi göz koyduğum ve indirimde koşup aldığım 02 numara "Spoller Allert" renginden bahsedeceğim.

Flormar "Spotlight" Serisi "02 Spoiler Alert" Allık

Flormar "Spotlight" Serisi "02 Spoiler Alert" Allık

7 Şubat 2016 Pazar

"Ocak 2016 Favorilerim" Youtube Kanalımda!

Merhaba;
Herkese mutlu pazarlar :)
Bir süredir farkettiğiniz gibi burada yazamadım ve gelen reklamları yayına koydum; bunun için özür dilerim. Bazen hepimizde olur ya; emeğiniz karşılığını alamadığınızda bir burukluk, kırgınlık olur insanın içinde ve o iş içinden gelmez olur. Bende de böyle oldu. Okumayı sevmeyen bir toplumuz maalesef ya da okuyup işi bitince izlemeye alınmadan kapatılıverir blog sayfaları, bu beni biraz kırıyor ne yalan söyleyeyim. Kimse düşünmez emek var, zaman var, çaba var bu sayfada diye. Hatta Youtube açılır genelde ilk izlenimler veya merak edilenler için, çünkü izlemek kolaydır, okumak ise konsantre ve izlemeye oranla emek ister. Bu yüzden imkanım oldukça berbat arka planım ve kısıtlı imkanlarım dahilinde kötü görüntü kalitemle videolara yüklendim ama burayı da bırakmadım tabiki. 

Niyeyse küskünüm ama siz okurlarıma değil; emeği kolay harcıyanlara. Sizlere çok teşekkür ederim yazmadığıma rağmen beni bırakmadığınız için, iyiki varsınız...
Daha fazla serzenişle içimi döküp sıkmak istemem sizi o nedenle toplumun kolayına gelen Youtube mecrasına son yüklediğim "Ocak 2016 Favorilerim" videomun linkini aşağıdaki görsele tıklayarak izleyebilirsiniz diye sizlere de haber vermek istedim.

Ocak 2016 Favorilerim

Okuduğunuz ve izlediğiniz için teşekkür ederim. Abone olursanız da çok sevinirim.

Sevgiler..

Su Perisi

6 Şubat 2016 Cumartesi

Hayallerindeki Eşi Karşılarında Buldular!

Antalya Migros AVM, sanal gerçeklikle hayallerinizdeki kişiyi gerçeğe dönüştürüyor. 





Bir boomads advertorial içeriğidir.

26 Ocak 2016 Salı

ZAO ile Hassas Ciltler İçin Makyaj, Sorun Olmaktan Çıkıyor!

Doğallığını kanıtlayan birden çok sertifikaya sahip Türkiye’deki tek kozmetik makyaj markası olan ZAO Organik, içeriğindeki gümüş tozu ve silisyum ile tüm hassas ve atopik ciltlere güvenle kullanım imkanı sunuyor.

Organik bambu kök sapı özü ve bambu yaprağı hidrosolü ile formüle edilen Fransız makyaj markası ZAO, sağlıklı ciltler kadar hassas ciltler için de geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Dermatalogların hassas ve akneli ciltlere sahip hastaları için önerdiği makyaj ürünlerinin içeriğinde olmazsa olmaz olan gümüş tozu, ZAO’nun tüm ürünlerinde bulunan en önemli bileşenlerden biri.
Derinin onarımına yardımcı olmak üzere gümüş tozu ve organik silis ihtiva eden ZAO, Premium Organik Sertifikası, Cosmetique Charte Cosmebio (BIO), ECOCERT, Vegan, Cruelty-Free International, %100 Naturel, Rechargeable Refillable sertifikalarının hepsine birden sahip olan Türkiye’deki tek kozmetik markası.

25 Ocak 2016 Pazartesi

Gülümsemeye Dair Şaşırtıcı Gerçekler: Hangi Gülümseme Ne Anlama Geliyor?

Vücut dili kullanımının en belirgin özelliklerinden olan gülümsemenin farklı çeşitleri, altında farklı anlamlar barındırıyor. Tıpkı hissederek gülümsemenin ve mutlu olmadığımız halde gülümsemenin karşımızdaki kişiler tarafından hissedilebiliyor olması gibi, nasıl güldüğümüzün de karşımızdaki kişiler tarafından algılanış biçimi farklılıklar gösterebiliyor.

Dudakları Kapatarak Gülümsemek


14 Ocak 2016 Perşembe

RIMMEL, Rita Ora İle Birlikte Türkiye Blogger Elçisini Seçiyor

Dünyanın önde gelen makyaj markalarından Rimmel, ünlü şarkıcı ve aynı zamanda Rimmel marka elçisi olan Rita Ora ile birlikte Uluslararası London Look Yarışması kapsamında bir blogger yetenek avı başlatıyor. 20’ye yakın ülkede düzenlenen yarışmaya Türkiye’den katılan bloggerlar arasından seçilecek bir blogger Londra’da Rita Ora ile tanışacak ve Rimmel'in ekibiyle çalışıp Blogger Elçisi olma şansı elde edecek. 

Rita Ora

12 Ocak 2016 Salı

CATRICE Liquid Camouflage Göz Altı Kapatıcısı

Merhaba;
Haftasonu tatiline adım adım yaklaşırken belki yolunuz Rossmann'lara düşer ve yeni gelen Catrice markasına bir göz atarsınız dedim. :) Instagram'da elimde bulunan Catrice markasına ait ürünleri paylaşıp "Hangisini yazmamı istersiniz?" diye sormuştum ve çoğunluk, likit göz altı kapatıcısından yana oldu. İstekleriniz benim için önemli ve istek alan blog yazısı veya videoyu her zaman planımda öne çekiyorum.

İşte CATRICE Liquid Camouflage Göz Altı Kapatıcısı

CATRICE Liquid Camouflage Göz Altı Kapatıcısı

7 Ocak 2016 Perşembe

Yeni Yılın İlk Bitenleri Youtube Kanalımda :)

Merhaba;
Dün itibari ile "Yeni Yılın İlk Bitenleri" videom Youtube kanalımda.
Tüm ürünlerin yorumları ve tam listesi de videomun bilgi kutucuğunda mevcut. İzlemediyseniz belki almayı düşündüğünüz ürünlerden bahsetmiş olabilirim.

Aşağıdaki görsele tıklayarak direkt kanalıma ve videoya ulaşabilirsiniz. :)

Duygu Göker Youtube